Traducció no oficial gentilesa de Google

ESPAI DONA

8M23-226D
2T0A0980-2C
8M23-714D

La Regidoria d’Igualtat de Gènere treballa per promoure l’equitat de gènere a Martorell. L’objectiu d’aquest departament municipal és eliminar les desigualtats entre dones i homes; sense obviar que també tenim característiques que ens fan diferents -no desiguals- i això ens enriqueix i complementa.

Des de l’administració local, treballem per combatre la desigualtat de gènere i el sexisme i per introduir la perspectiva de gènere en totes les àrees de l’Ajuntament. Perquè la lluita contra la desigualtat, la violència i la discriminació de les dones s’ha d’abordar des de tots els àmbit municipals, treballant conjuntament per la igualtat d’oportunitats i el respecte als drets humans. La perspectiva de gènere ens ajuda a comprendre millor tant la vida de les dones com la dels homes i les relacions que s’estableixen entre ells i elles; qüestionant els estereotips amb els quals ens han educat i que ens limiten, i obrint-nos a la possibilitat de construir nous tipus de relacions més equitatives.

Els principis estratègics que guien  la tasca de la nostra Regidoria queden recollits en el Pla pla-d-igualtat-de-genere1d’Igualtat de Gènere:

  • L’ impuls de les polítiques de gènere
  • Fomentar la participació social, política i econòmica de les dones i la seva producció cultural i donant a conèixer la seva tasca, molt sovint invisibilitzada, i el seu paper al llarg de la història
  • Introduir la perspectiva de gènere en el disseny de polítiques municipals i de l’espai públic
  • Treballar en la coeducació i la formació per a assolir relacions igualitàries i prevenir les violències masclistes i la discriminació sexista