Traducció no oficial gentilesa de Google

RECURSOS PER TREBALLAR LA CULTURA DE PAU

Peace Happy Hippie Love Retro Concept

La Cultura de Pau a les aules 

Situacions com la guerra d’Ucraïna generen molt d’interès i també inquietud entre els infants, que es fan moltes preguntes i volen parlar-ne. En aquest apartat trobareu alguns consells i recursos que us poden orientar sobre com parlar de la guerra amb els més petitst i també recursos didàctics per treballar la Cultura de Pau a l’aula o a casa.

Tot seguit us oferim un recull de recursos didàctics que hem recopilat i que podreu trobar a Internet.

També us animem a que ens ajudeu a anar ampliant aquest recull. Si heu creat els vostres propis recursos o coneixeu propostes que vulgueu compartir, ens podeu fer arribar la informació al correu scompanyo@martorell.cat i anirem actualitzant el llistat.

Cliqueu sobre la pestanya del tema que us interessi i us apareixerà el llistat de recursos relacionats. Per consultar un recurs, cliqueu al damunt del títol en color blau i us obrirà la pàgina web on hi ha la informació.

Com parlem de la guerra a Ucraïna

En aquest apartat trobareu articles, consells i recursos diferents sobre com parlar i treballar amb els infants de la guerra d’Ucraïna.

 

Parlem de мир: Pau es diu igual en ucraïnès i en rus

 

Com podem abordar des de les aules el conflicte a Ucraïna? És una qüestió que pot preocupar l’alumnat, especialment si al nostre centre educatiu hi ha estudiants d’origen ucraïnès o rus. En aquest sentit Unicef ens dona algunes pautes i també recursos i activitats per treballar la Cultura de Pau.

 

INFOK especial Ucraïna

 

L’INFOK està elaborant una programació especial sobre la guerra d’Ucraïna per parlar del conflicte des de la visió dels infants.

Com explicar la guerra als infants: 5 claus per respondre a les seves preguntes

Article de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals on la psicòloga Alba Alfageme i la consultora de criança respectuosa Míriam Tirado donen consells per respondre a infants i adolescents sobre el conflicte a Ucraïna.

 

Idees i recursos per abordar la guerra d’Ucraïna a l’aula i a casa

 

La invasió russa a Ucraïna, i les seves conseqüències, està generant un fort impacte en tota la societat, i per tant també en els infants i adolescents. Des de DiariEducació recullen algunes propostes que aquests dies s’estan difonent per abordar a les aules una temàtica que és complexa, i que cal tractar amb una cura especial si entre l’alumnat hi ha infants russos o ucraïnesos.

 

Recursos i idees per a professorat per a abordar a l’aula el conflicte a Ucraïna: Per a conèixer les arrels històriques i les causes de fons del conflicte

 

L’Escola de Cultura de Pau de la Càtedra Unesco de la UAB ha publicat un fil al seu compte de twitter on va penjant recursos com ara vídeos que poden ajudar a explicar als alumnes les arrels històriques i les causes de fons que han provocat aquest conflicte bèl·lic.

 

Com parlar de la guerra a l’escola o a casa

 

S’està morint gent? Quan acabarà? La guerra pot arribar aquí? El web Criar.cat ofereix alguns consells per resoldre els dubtes que expressen els més petits.

 

Entrevista a la directora tècnica de la Unitat de Crisis de la UAB

 

Ingeborg Porcar, directora tècnica de la Unitat de Crisis de la Universitat Autònoma de Barcelona, dona alguns consells de com informar-se de la guerra i explicar-la als més petits, en l’entrevista que li han fet a Betevé