La finalitat del programa Eduquem en família és coordinar un catàleg d’activitats per les famílies per acompanyar i donar suport a la seva tasca educativa, que abraci les diferents etapes de la vida des de la infantesa fins l’adolescència i temàtiques diverses : autonomia personal i resolució de conflictes, criança positiva i educació emocional, transicions educatives, ús de pantalles, relació família-escola, etc.
Amb aquest objectiu, des de la Regidoria d’Ensenyament s’organitzen diferents xerrades/tallers per a famílies dins l’oferta del catàleg de la Diputació, d’acord amb la detecció de necessitats realitzada conjuntament amb les AMPAs.
Taller realitzat per membres de l’EQUIP SEER – Salut i Educació Emocional
Web: salutieducacioemocional.com
Xarxes : @equipseer
Adreçat a pares, mares, tutors i persones que convisquin amb infants entre 5 i 12 anys.
Data : 19 d’abril
Hora : 17.00 h
Format: Telemàtic
Recursos a pares i mares per prendre consciència que cal acompanyar els fills i les filles en el camí de la vida i que han d’aprendre dels seus propis errors.
Poder mantenir una bona comunicació és fonamental per poder fer-los costat en tot moment i ser el pal de paller emocional i psicològicament per assessorar-los des de ben petits. I al mateix temps, empoderar-los en les seves decisions
Objectius
Taller realitzat per membres de l’EQUIP SEER – Salut i Educació Emocional
Web: salutieducacioemocional.com
Xarxes : @equipseer
Adreçat a pares, mares, tutors i persones que convisquin amb adolescents entre 12 i 16 anys.
Data : 10 de maig
Hora : 18.30 h
Format: Telemàtic
Ens trobem en nou paradigma en l’ús de la tecnologia i la comunicació.
Aquesta activitat pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que pensem i com són el motor de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporta la nostra experiència digital.
Es tracta d’una invitació a comprendre, per deconstruir i qüestionar …
Objectius
Taller realitzat per Sara Arias Barriocanal
Psicòloga amb experiència en l’àmbit de la intervenció socioeducativa, Recursos Educatius per la Infància en Risc
Web : reir.cat
Xarxes: @asocreir
Adreçat a pares, mares, tutors i persones que convisquin amb infants de 0 i 6 anys.
Data : 24 de maig
Hora : 18.30 h
Format: Telemàtic
Hi ha una relació indispensable entre l’educació i la comunicació. Un bon procés de comunicació amb infants de 0 a 6 anys permet establir relacions enfortides, ja que seran capaços de compartir qualsevol tema sense tabús. Durant el desenvolupament del llenguatge els infants construeixen la seva personalitat, per tant, és essencial crear espais i eines per afavorir-la.
Objectius
El nostre objectiu és dotar d’eines a les famílies per a la gestió emocional dels infants i pel desenvolupament de la intel·ligència emocional, a més, d’exposar els efectes dels dispositius mòbils.
Taller realitzat per Rosa Sellés :
Coach, fomadora i conferenciant
http://www.coaching-roserselles.com/
Xarxes: @roserselles
Adreçat a pares, mares, tutors i persones que convisquin amb adolescents de 14 a 18 anys.
Data : 29 de març
Hora : 18.00 h
Format: Telemàtica (mitjançant plataforma Teams)
Aquesta activitat pretèn descobrir i potenciar el talent dels nostres fills i filles a partir de la teoría de les intel·ligències múltiples, d’alguns conceptes de neurociència i sobretot a partir de preguntes de coaching que permetin analitzar la realitat de cadascú per trobar les seves respostes.
Objectius:
Metodologia:
Es tracta d’una Activitat participativa on a l’inici es provocarà que els pares i mares expressin les seves necessitats o neguits. A partir d’aquí es provocarà reflexió i col·loqui a través de preguntes de coaching. La part teòrica será mínima, només a nivell de conceptes.
Taller realitzat per Gemma Guillamón :
doula, porteòloga especialitzada en porteig ergonòmic, assessora de lactància materna i conferenciant de criança respectuosa.
Adreçat a pares, mares, tutors i persones que convisquin amb infants de 0 a 3 anys.
Data : 16 de març
Hora : 17.30 a 19.00 h
Format: Presencial a El Círcol, Plaça de la Vila 19
(S’ofereix servei de cangur)
Quan parlem de criança respectuosa, sovint, ens oblidem d’una part força important com n’és la criança en igualtat i els rols de gènere que sestableixen durant l’infància.
Més enllà del porteig, el BLW o les joguine de fusta…..
Sense una mirada feminista, estem donat cadires de tres potes als nostres fills i filles.
Xerrada d’1h 30min de durada que ens transporta a les arrels dels vincles, la comunicació, les disfresses i màscares que suportem, la formació del món emocional i l’autoestima des d’un prisma no sexista, posant sobre la taula un munt d’exemples per connectar amb la criança no sexista.