Traducció no oficial gentilesa de Google
AF_logos_MARTORELL-CIUTAT-EUROPEA-ESPORT

Sortida a les 10.00 hores de la Plaça del Pavelló Esportiu Municipal

 

Una de les finalitats més importants de la Marxa de la Primavera des de la seva primera edició és apropar a les persones residents de Martorell i els que ens acompanyen aquell dia al nostre entorn natural més proper per tal de donar-lo a conèixer, gaudir-lo i respectar-lo.

En aquesta 30ena edició continuem promovent l’Esport per Tothom, amb una proposta d’activitats sostenibles, solidaries, socials i socialitzadores que transcorre per les zones de les Torretes i la Serra de l’Ataix.

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera22 o #estimemserradelataix. De forma periòdica anirem pujant les vostres fotografies i crearem la galeria d’imatges de la Marxa 2023.

Els recorreguts són aptes per a tothom i et pots descarregar els tracks en gpx o en pdf per poder realitzar-los. Al peu de la pàgina els pots trobar

El recorregut curt:

 • Punt d’inici: Plaça del Pavelló Esportiu Municipal
 • Distància: 6’5km

 

El recorregut llarg

 • Punt d’inici: Plaça del Pavelló Esportiu Municipal
 • Distància: 10’8km

 

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera22 o #estimemserradelataix. De forma períodica anirem pujant les vostres fotografies i crearem la gal·leria d’imatges de la Marxa 2022 

Al ser una activitat a l’aire lliure, ha de prevaldre el civisme i el respecte per l’entorn, les senyalitzacions, els veïns i veïnes i els vianants o esportistes que realitzin els circuits.

ACTIVITAT FÍSICA AL MEDI NATURAL

L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable, la Marxa vol fomentar també aquest aspecte oferint diferents tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant. La Marxa a més vol ser inclusiva i per això a les rutes a peu, amb bastons, l’activitat guiada, l’activitat d’orientació i l’activitat d’aventura pels més petits.

En els seus 10 kilòmetres de recorregut, la Marxa passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix un indret ja de per sí amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic i durant el seu recorregut es poden veure elements geològics de gran valor.

Orientació 360

Circuit circular abalisat de 2’5 km de recorregut amb sortida i arribada en quatre camins. Constarà de 8 balises amagades que s’hauran de trobar i segellar correctament al mapa.

 

Activitat continuada sense inscripció prèvia

 • Emplaçament: 4 camins
 • Horaris: de 10:30h a 13:30h
 • Tipus d’activitat: Familiar

Activitats d’aventura 360

Raid d’aventura dins les Roques d’en Matauet, en un circuit amb diferents proves d’habilitat, força i equilibri, experiència per gaudir en família.

Activitat continuada sense inscripció prèvia

 • Emplaçament: Roques del Matauet
 • Horaris: de 10:30h a 13:30h
 • Tipus d’activitat: familiar 

Marxa Nórdica

Recorregut guiat per tècnics especialistes amb sortida al Pavelló Esportiu, on els participants podran conèixer la tècnica de desplaçament amb bastons de la marxa nòrdica.

Requereix inscripció prèvia

 • Emplaçament: Pavelló Esportiu Municipal
 • Horaris: 10:15h
 • Tipus d’activitat: A partir dels 14 anys

 

ACTIVITATS DE SUPORT A LA REFORESTACIÓ

“ESTIMEM LA SERRA DE L’ATAIX”

Activitats de descoberta i d’ajuda en la reforestació

L’estiu 2021 les flames van modificar de forma sobtada l’aparença de la Serra de l’Ataix. L’incendi va ser una desgràcia que entre tots podem contribuir a revertir. Sota el lema “Estimem la Serra de l’Ataix” donem continuïtat a un programa d’activitats de sensibilització i foment de la recuperació  que ens ajudi a entendre millor l’entorn natural més immediat i a preservar-lo de forma activa amb accions de millora del medi natural com les que es proposen. Al punt informatiu que s’habilitarà i a l’espai web https://martorell.cat/serradelataix pots informar-te de les diverses fases del pla de recuperació i gestió integral de la Serra de l’Ataix que s’han executat i que ja es van iniciar des del primer moment i de quines s’estan portant a terme en aquests moments i t’hi pots involucrar i quines estan previstes.

Reguem per ajudar a fer créixer els arbres?

Regarem els plançons d’olivera i ametller que es van plantar l’any passat, reposarem baixes i farem tasques de manteniment per ajudar-los a créixer. 

Requereix inscripció prèvia

Places limitades

Duració: 30 min.

Horaris:

 • 1r torn de 11 a 11:30 h
 • 2n torn de 11:30 a 12 h
 • 3r torn de 12 a 12:30 h
 • 4rt torn de 12:30 a 13 h
 • 5è torn de 13 a 13:30 h

 Activitat recomanada a partir de 6 anys.

Descobrim com s’estan recuperant les plantes?

Descobrirem quines plantes s’estan recuperant de forma natural després de l’incendi. Veurem com estan creixent i aprendrem a identificar-les.

Requereix inscripció prèvia

Places limitades.

Duració: 30 min.

Horaris:

 • 1r. torn de 11 a  13:30 h
 • 2n torn de 11:30 a 12 h
 • 3r torn de 12 a 12:30 h
 • 4rt torn de 12:30 a 13 h
 • 5è torn de 13 a 13:30 h

Activitats adreçada a públic infantil i familiar

Ajudem

Farem boles d’argila amb llavors per ajudar a fer germinar alguns arbustos propis de la zona que no han pogut créixer de forma natural. Les deixarem assecar i les escamparem per la zona.

 

No requereix inscripció prèvia

Activitat continuada

 • Horaris: De 10:45 a 13:30 h.
 • Activitat per a públic infantil i familiar

Les serres de les Torretes i de l’Ataix MES QUE BOSC

Itinerari circular de 7 km. guiat per les serres de les Torretes i de l’Ataix per a descobrir i conèixer el patrimoni històric i arqueològic de la zona: el monestir de Sant Genís de Rocafort; les antigues pedreres; l’obra de pedra seca, testimoni de l’explotació agrícola de la muntanya; les mines de plom; el castell de Rosanes; les torretes del Clos i Griminella; l’oratori de l’antic convént de Caputxins i les mines d’aigua del torrent de Rosanes.

Requereix inscripció prèvia

Places limitades

 • Emplaçament: Pavelló Esportiu Municipal
 • Horaris:          10:15h (durara de 3 hores aproximadament)
 • Activitat adreçada per joves si adolescents

Vermut + Dinar Organitzat per la Colla de Geganters

12:00 h Vermut

 • Plaça de l’església
 • Musica en directe
 • Grup: Big P &  Little J + PD’s

a partir de les 13:30 h dinar

Venda anticipada de tiquets  per DINAR:

Mobles el Pla (Passatge Josep Ros, 4 Martorell)

Llibreria Miró (Plaça de l’Església / Francesc Santacana)

Carnisseria Adell ( Josep Anselm Clavé , 40)

També podeu comprar tiquets el mateix dia a l’emplaçament

RECOMANACIONS

Al ser una activitat a l’aire lliure, ha de prevaldre el civisme i el respecte per l’entorn, les senyalitzacions, els veïns i veïnes i els vianants o esportistes que realitzin els circuits.

 • Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat.
 • Cal evitar les hores de fred o calor extrems, cal protegir-se del sol.
 • Cal anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada.
 • Cal dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut especialment si la distància és llarga.
 • Cal fer un escalfament i estiraments després de l’activitat.
 • Cal respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.

 

 

NORMATIVA

 1. El sol fet d’inscriure’s representa l’acceptació de la normativa de l’activitat.
 2. És responsabilitat dels participants portar l’equip i material adequat per l’activitat.
 3. Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització i seguir les mesures de seguretat establertes.
 4. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar a l’organització qualsevol accident que hagin observat.
 5. La Marxa es realitzarà el 26 de març de 2023.
 6. El recorregut curt de és de 6,5 kilòmetres de distància.
 7. La distància del recorregut llarg és de 10,8 kilòmetres presentant algun tram de mitjana dificultat.
 8. Les distàncies del recorregut tenen el seu origen a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal.
 9. Els circuïts a la muntanya s’obriran a les 10:00 hores.
 10. Els circuïts i les activitats del circuit d’aventura i orientació es tancaran a les 13:30 hores.
 11. Es recomana la planificació del recorregut a realitzar amb antelació per no trobar tancats els controls de pas.
 12. Podran prendre part en aquesta Marxa totes les persones que ho desitgin ( els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult).
 13. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat comportarà la cessió dels drets d’imatge amb l’únic objectiu de donar difusió de l’activitat en qualsevol mitjà i suport de comunicació.
 14. L’entitat organitzadora podrà modificar quelcom quan algun fet imprevist així ho aconselli.
 15. L’organització no es farà responsable dels possibles accidents o altres perjudicis que la participació de la marxa pugui aportar als inscrits, abans, durant o després d’efectuar-se.
 16. Les persones a les que es prestin els bastons per marxa nòrdica (recomanada per majors de 14 anys) hauran de recollir-los a partir de les 9:00 al Pavelló Esportiu Municipal, realitzar l’activitat amb monitor/a i entregar-los a les 13.00h com a màxim a Quatre Camins un cop finalitzada la mateixa.

Com recollir la teva samarreta, vesteix-te de la Marxa !!

Per a poder-vos lliurar els obsequis dels participants és imprescindible dur impresa la inscripció o mostrar-la al vostre dispositiu mòbil el dia de la Marxa de la Primavera als llocs habilitats a la plaça del pavelló esportiu municipal.

Obertura de portes a partir de les 8:00h.

TANCADES INSCRIPCIONS EN LÍNIA

Un cop finalitzat el termini d’inscripció en línia, podeu descarregar a l’enllaç de sota, el formulari i portar-lo fins les 14:00 del dissabte al Centre Integral d’Esport i Salut o a la Carpa habilitada a aquest efecte el mateix dia de la Marxa.

Formulari d’Inscripció presencial

LA CANÇÓ DE LA MARXA

Composició realitzada per l’alumnat del Departament de Cançó de l’Escola Municipal de Música de Martorell, a proposta de l’organització de la trentena edició de la Marxa de la Primavera 2023.

Lletra, música i interpretació:
Àlvaro Lois, Natàlia Funes, Aina Gonzàlez, Dolça Arús, Joan Prats, Josep Maria Tella, Anna Roig, Carmen Valero, Àlex Badia i Eloi López

Amb la colaboració de Pep Artigues dels Estudis “La Droguería” de Martorell

La Lletra de la cançó de la Marxa

La Lletra:

 

Ja hem escalfat, estem a punt

per començar la marxa que ens fa anar junts.

No es tracta d’arribar el primer

sinó de passar-ho bé.

Com cada any farem camí

quan el paisatge comença a florir.

Un any més estem aquí,

anem pujant però ben tranquils.

 

La marxa de la primavera

un any més ens espera.

Comencem a caminar,

a la Serra hem d’arribar!

La marxa de la primavera

un any més ens espera.

Comencem a caminar,

que després hem de tornar!

 

Anem pujant amb molt d’afany,

la nostra serra ens està esperant.

La Roca dreta, el Mateuet,

i l’Ataix volen que arribem.

El nostre entorn, que estimem tant,

tot caminant l’anirem cuidant.

Movent el cos farem salut

i agrairem haver vingut.

 

La marxa de la primavera

un any més ens espera.

Comencem a caminar,

a la Serra hem d’arribar!

La marxa de la primavera

un any més ens espera.

Comencem a caminar,

que després hem de tornar!

La cançó de la Marxa de la Primavera

Video Resum Marxa 2022

Video Resum Marxa 2023