Traducció no oficial gentilesa de Google

Cultura i arts educatives 360

Dins de l’educació primària, l’objectiu de l’educació artística és que la infància i l’adolescència desenvolupi competències de percepció i d’expressió que els ajudin a comprendre el seu entorn i els mons artístics i culturals, i els donin eines per comunicar-se amb el llenguatge de les arts.

Partint del concepte de taller de l’artista, les activitats d’aquest programa són un espai i un temps per expressar-se, investigar, crear i explorar; un lloc per educar a través de les arts; i entenent l’art no com alguna cosa que es fa, sinó com una manera de fer i de pensar.

Els programes educatius  de la línia art i cultura a l’escola que es presenten a continuació es dissenyen des del departament de cultura (Museus i patrimoni, Biblioteca de Martorell i equip d’acció cultural) , l’Escola de Música de Martorell i les entitats Aula de teatre de Martorell i el Cinema del diable.

Els continguts s’estructuren al voltant de cinc àmbits:

 

 

El programa Fem Cultura és un programa d’animació sociocultural organitzat en diferents projectes artístics que promou el coneixement del municipi des d’una perspectiva cultural. El patrimoni, les festes, les seves entitats i les activitats que organitzen totes les comunitats que mouen i fan vibrar Martorell seran el fil conductor. Es tracta d’un espai per crear, ballar, cantar, expressar-se i viure la cultura en primera persona! T’apuntes?

Al llarg del curs es preveuen participacions en activitats comunitàries vinculades amb el calendari festiu de la ciutat.

 

A qui s’adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària (1r i 2n.)

Ubicació: Totes les escoles d’infantil i primària de Martorell.

Horari: De 16:30h a 18h. Dues sessions setmanals.

Durada : Tot el curs.

 

El programa Aprenents d’artistes té com a finalitat desenvolupar competències de percepció i d’expressió artística en les següents disciplines: llenguatge plàstic, musical, teatral, audiovisual i literari. El programa es desenvoluparà a través de cinc projectes dedicats a cada una de les disciplines artístiques:

 

  • Taller de plàstica: Els infants de cicle mitjà treballaran al voltant dels conceptes forma, espai i color, des del punt de vista de l’abstracte. Cicle superior s’endinsarà en el concepte de la tridimensionalitat de l’obra artística.

 

  • Taller de teatre: Treballaran al voltant del món salvatge i els seus personatges com a fil conductor de les propostes plantejades des del llenguatge de l’escena hibrida, que inclou la creació de peces des de diferents llenguatges que ens permetin l’expressió de les idees.

 

  • Taller de música: Sensibilització i treball del llenguatge musical des d’una perspectiva oberta que inclou el treball amb la veu, el ritme i la creació de petites peces.

 

  • Taller de cinema: Treballaran al voltant de la creació de curtmetratges al voltant de temàtiques que permetin a l’infant aprofundir en el seu autoconeixement i interpretar la realitat en la qual viu des de la seva perspectiva.

 

  • Taller literari: La revista serà el fil conductor de les propostes de les activitats del taller literari. Des de la perspectiva de joc que ens proposen revistes literàries com les de “Cavall Fort”, jugarem amb les paraules, descobrirem petites històries de ficció i descobrirem el món.

 

A qui s’adreça: Alumnes de cicle mitjà (3r i 4t) d’educació primària.

Ubicació: Totes les escoles d’infantil i primària de Martorell.

Horari: De 16:30h a 18h. Dues sessions setmanals.

Durada : Tot el curs.

 

 

El programa Tallers d’artistes té com a finalitat aprofundir en l’aprenentatge d’una disciplina artística a escollir. El programa es desenvoluparà a través d’un treball de projecte anual que finalitzarà amb l’exposició de la producció artística en un dels equipaments culturals del municipi i en connexió amb la seva programació cultural. Aquests tallers tenen previstes sortides els diferents equipaments culturals municipals per enriquir l’experiència didàctica a l’aula. 

 

  • Taller d’arts musicals: El programa d’arts musicals té com a objectiu apropar-se a la música des d’un esperit lúdic. Descobrir, conèixer i compartir un espai on cantar, ballar, aproximar-se els instruments i crear un peça musical de creació pròpia. Un espai on compartir amb els altres companys el gust per la música i descobrir quin és el teu ritme! T’apuntes? Amb la col·laboració de l’Escola de Música de Martorell. Durant l’itinerari es preveuen participacions vinculades a aquest equipament cultural.

 

  • Taller d’arts escèniques: El programa d’arts escèniques té com a objectiu apropar-se a l’escena des del joc dramàtic. Descobrint històries emocionants, coneixent personatges que han canviat el món, descobrint el cos i la veu com a instrument per expressar les nostres idees i creant una peça teatral de creació pròpia compartida amb els companys de l’aula. Un espai de joc, emoció i acció per materialitzar els somnis. T’apuntes? Amb la col·laboració de l’Aula de Teatre de Martorell. Durant l’itinerari es preveuen participacions vinculades a aquesta entitat cultural.

 

  • Taller d’arts plàstiques: El programa d’arts plàstiques té com a objectiu conèixer referents artístics del món de l’art i investigar-los a través de la seva pràctica. Descobrint moviments artístics i els seus referents, aprenent els ingredients per crear obres d’art i investigant amb diferents tècniques per convertir-nos en grans artistes. Color, passió i creació. T’apuntes? Aquest la col·laboració de Museus i Patrimoni de Martorell. Durant l’itinerari es preveuen participacions vinculades a aquest equipament cultural.

 

  • Taller d’arts visuals: El programa d’arts visuals té com a objectiu aprendre a expressar les teves idees amb el suport audiovisual. Descobreix els secrets de la composició, els trucs per fer una bona fotografia i els ingredients necessaris per construir el teu discurs, la teva història, el teu guió i fes la teva pròpia pel·lícula. Imatge, composició, guió i molta imaginació per crear les teves històries. T’apuntes? Durant l’itinerari es preveuen participacions en activitats comunitàries vinculades amb aquestes disciplines artístiques.

 

A qui s’adreça: Alumnes de cicle superior (5è i 6è) d’educació primària.

Ubicació: Totes les escoles d’infantil i primària de Martorell.

Horari: De 16.30h a 18h. Dues sessions setmanals (de dues disciplines diferents a escollir).

Durada : Tot el curs.

 


FES CLIC AL LOGO DE LA TEVA ESCOLA PER CONSULTAR ELS HORARIS DE LES ACTIVITATS

PER FORMALITZAR LES INSCRIPCIONS CAL ADREÇAR-SE A QUALSEVOL DE LES NOSTRES OFICINES D’ATENCIÓ

PREINSCRIPCIONS LLARS D’INFANTS 24/25 (Properament)
OFICINA MUNICIPAL D’ESCOLARITZACIÓ
XARXA INFÀNCIA
CONTACTE

Departament d’Ensenyament

Carrer Josep Tarradellas 11, Baixos

Telèfon : 937 752 538

Fax : 937 751 644

ensenyament@martorell.cat

Tramita amb nosaltres