Descripció:
El del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Martorell és un servei públic del Departament d’Educació. Comptem amb la figura de l’Orientadora d’Àmbit Comunitari (OAC) i treballem conjuntament amb els/les professionals del nostre territori per oferir suport i orientació educativa.
Aquest servei t’acompanya en el descobriment de les teves potencialitats, habilitats en el cas que tingui dubtes cap a on dirigir-te en la teva formació.
Per altra banda, permet conèixer els itineraris educatius més adients i l’oferta formativa corresponent, posant en relleu els elements claus a tenir en compte en el moment de decidir.
L’Orientadora d’Àmbit Comunitari, us podrà atendre amb cita prèvia o podeu formular qualsevol consulta que us serà resposta en un termini màxim de 48 hores.
Destinataris:
Adolescents i joves que es trobin en la fase de transició educativa i tinguin dubtes de l’itinerari formatiu a seguir.
Famílies que volen reforçar el seu rol educador i rebre suport en l’acompanyament dels seus fills i filles durant les diferents etapes educatives.
Per ser atesos al SOAC , demaneu cita prèvia a través dels següents canals:
Telèfon: 937752538
Correu electrònic: soac@martorell.cat
Instagram de l’espai jove
El projecte TRANSITAR de la Diputació de Barcelona és l’aposta de la Gerència de Serveis d’Educació per sensibilitzar sobre la importància de l’orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida en tota la seva amplitud.
Aquest projecte sorgeix de la necessitat de repensar l’orientació dins el context actual de les polítiques educatives en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i promoure les noves oportunitats educatives.
– Web del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya on trobareu tota la informació referent als diferents estudis; ESO, programes de Formació i Inserció, Batxillerat, Formació professional de grau mitjà i superior, escoles d’adults, escoles oficials di’Idiomes… Per entrar entreu al següent enllaç.
– Si voleu informació sobre preinscripcions acadèmiques, podeu accedir al següent enllaç.
– Al canal universitats de la Generalitat de Catalunya trobareu tota la informació referent a les universitats públiques catalanes i els graus universitaris. Accediu al seu enllaç.
– Per accedir a totes les dades i dates sobre a les proves d’accés a la universitat, així com a les proves d’accés a Cicles formatius tant de grau mig com a superior, ho trobareu en aquest enllaç.
I després de l’ESO què? Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
Després del batxillerat què? Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
Reenganxa’t als estudis! Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
Els CFGM. Què és important que miri?! Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
Aquest vídeo és un recull de diferents experiències vitals que proporciona informació als alumnes de recorreguts de vida de diferents professionals. Cada participant ens explica la seva trajectòria acadèmica i/o laboral .
Ens parlen sobre el que els va dur dut al moment professional que es trobaven en el moment de la gravació del vídeo i quina projecció tenien de futur.
Des de de la seva experiència quins suggeriments fan als joves que es troben en aquest moment de decisió en la seva vida , tenint en compte els coneixements que tenen ara, quines opcions hi ha al món real/laboral, i quines idees i/o conceptes , valors , etc.. podrien tenir en compte a l’hora de prendre les decisions.
Des dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, arriba el programa La maleta de les famílies es dirigeix a famílies d’alumnat en educació secundària amb l’objectiu d’orientar-les en el procés d’acompanyament dels seus fills i filles en la tria d’itinerari educatiu i professional, en el context de la transició cap als estudis postobligatoris.
Les activitats que s’ofereixen (xerrades d’orientació amb espais de consulta o tutories) s’adrecen principalment a les famílies d’alumnes de 3rt.i 4rt. D’ESO
Videos:
L’autoconeixement: qualsevol procés d’orientació ha de potenciar l’autoconeixement de les pròpies competències, capacitats, interessos i motivacions per prendre una elecció fonamentada.
Condicions per la tria : sobre la millor manera de canalitzar la influència que tenen les famílies, el professorat o el cercle d’amistats a l’hora de triar.
Les professions i el mercat laboral: la importància de conèixer els àmbits professionals, els seus requeriments i el mercat laboral, per facilitar una presa de decisió amb un horitzó a mig i llarg termini.
L’oferta educativa: és clau conèixer l’oferta acadèmica a l’abast i les vies per accedir a una formació o una qualificació professional, incorporant una concepció discontínua dels itineraris educatius i professionals
La maleta de les famílies. Diverses persones que van participar en la primera edició del projecte comenten la seva experiència.