Traducció no oficial gentilesa de Google

Sortida a les 10.00 hores de la Plaça del Pavelló Esportiu Municipal

 

Una de les finalitats més importants de la Marxa de la Primavera des de la seva primera edició és apropar a les persones residents a Martorell i acompanyants, a l’entorn natural més proper per tal de donar-lo a conèixer, gaudir-lo i respectar-lo. Els participants han contribuït a donar forma en el temps, ampliant la mirada cap a una organització més participativa, educativa i sensibilitzadora amb l’entorn natural i el patrimoni cultural del nostre municipi.

En aquesta 31a edició continuem fomentant l’activitat física i l’esport com a eina al servei de l’educació, la salut, la cultura i la cohesió social.

L’activitat física és clau per garantir un estil de vida saludable, la Marxa vol fomentar també aquest aspecte oferint dos recorreguts que podràs gaudir al teu ritme on trobaràs diferents activitats en les quals podràs participar.

En els seus 10 kilòmetres de recorregut, la Marxa passa per paisatges molt diversos, és aquesta varietat la que enriqueix aquest indret, amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna s’hi suma un passat geològic.

 

El recorregut curt:

 • Punt d’inici: Plaça del Pavelló Esportiu Municipal
 • Distància: 6’5km

 

El recorregut llarg :

 • Punt d’inici: Plaça del Pavelló Esportiu Municipal
 • Distància: 10’8km

 

Els recorreguts són aptes per a tothom i et pots descarregar els tracks en gpx o en pdf per poder realitzar-los. Al peu de la pàgina els pots trobar

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera24.

De forma periòdica anirem pujant les vostres fotografies i crearem la galeria d’imatges de la Marxa 2024.

 

Raid d’aventura dins les Roques d’en Matauet, en un circuit amb diferents proves d’habilitat, força i equilibri, experiència per gaudir en família.

 • Emplaçament: Roques del Matauet
 • Horaris: de 10:30h a 13:30h
 • Tipus d’activitat: Públic infantil i jove (a partir dels 6 anys)
 • Activitat continuada sense inscripció prèvia

Circuit circular abalisat de 2’5 km de recorregut amb sortida i arribada en quatre camins. Constarà de 8 balises amagades que s’hauran de trobar i segellar correctament al mapa.

 • Emplaçament: 4 camins
 • Horaris: de 10:30h a 13:30h
 • Tipus d’activitat: Públic jove i familiar
 • Activitat continuada sense inscripció prèvia.

 

Observacions: per participar a l’activitat pots adreçar-te a la carpa d’organització situada a 4 camins, descarrega’t el mapa i participa.

 

Recorregut guiat per tècnics especialistes amb sortida al Pavelló Esportiu, on els participants podran conèixer la tècnica de desplaçament amb bastons de la marxa nòrdica.

 

 

 • Emplaçament: Inici al Pavelló Esportiu Municipal i finalització a 4 camins.
 • Horaris: 10:15h
 • Tipus d’activitat: Públic jove i familiar (a partir dels 14 anys)
 • Activitat sense inscripció prèvia

 

Observacions: per participar a l’activitat pots adreçar-te a la carpa de marxa nòrdica situada a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, on podràs realitzar el lloguer de bastons per realitzar l’activitat.

L’estiu 2021 les flames van modificar de forma sobtada l’aparença de la Serra de l’Ataix. L’incendi va ser una desgràcia que entre tots podem contribuir a revertir. Sota el lema “Estimem la Serra de l’Ataix” oferim un programa d’activitats de sensibilització. Al punt informatiu que s’habilitarà i a l’espai web https://martorell.cat/serradelataix, pots informar-te de les diverses fases del pla de recuperació i gestió integral de la Serra de l’Ataix que s’han executat i que ja es van iniciar des del primer moment i de quines s’estan portant a terme en aquests moments i t’hi pots involucrar i quines estan previstes.

 

 

Descobrim com s’estan recuperant les plantes

Us proposem un joc per descobrir les plantes més comunes que viuen a la Serra de l’Ataix, aprendre a identificar-les i i observar com s’estan recuperant de forma natural després de l’incendi.

 • Emplaçament: situat a 50m. de 4 camins.
 • Horaris: 11:00 a 13.30h
 • Tipus d’activitat: Públic familiar (infants a partir dels 6 anys).
 • Activitat sense inscripció prèvia.

 

Observacions: torns de 15-20 persones cada 30 min.

 

Quins animals viuen a la Serra de l’Ataix? Descobrim els seus rastres.

 

Us proposem un joc per descobrir els animals més comuns que viuen a la Serra de l’Ataix. Aprendrem a identificar-los a partir dels seus rastres que haurem de trobar en un espai proper.

 

 • Emplaçament: situat a 50m. de 4 camins.
 • Horaris: 11:00 a 13.30h
 • Tipus d’activitat: Públic familiar (infants a partir dels 6 anys).
 • Activitat sense inscripció prèvia.

 

Observacions: torns de 15-20 persones cada 30 min.

 

 

MES QUE BOSC. Les serres de les Torretes i de l’Ataix.

 

Itinerari circular de 7 km. guiat per les serres de les Torretes i de l’Ataix per a descobrir i conèixer el patrimoni històric i arqueològic de la zona: el monestir de Sant Genís de Rocafort; les antigues pedreres; l’obra de pedra seca, testimoni de l’explotació agrícola de la muntanya; les mines de plom; el castell de Rosanes; les torretes del Clos i Griminella; l’oratori de l’antic convent de Caputxins i les mines d’aigua del torrent de Rosanes.

 

 • Emplaçament: Inici al Pavelló Esportiu Municipal i finalització a 4 camins.
 • Horaris: 10:15h
 • Tipus d’activitat: Públic jove i familiar (a partir dels 14 anys)
 • Activitat sense inscripció prèvia

 

Observacions: per participar a l’activitat pots adreçar-te a la carpa Mes que bosc situada a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal.

La pràctica d’activitat física a l’entorn natural pot generar certs impactes (residus, contaminació acústica o degradació del sòl…), aquests devaluen els valors naturals del territori.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha començat a treballar en un nou projecte per aconseguir fer més sostenibles les activitats de muntanya.

La FEEC conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya han posat les bases d’un nou “Segell Verd” que iniciarà el seu  període de proves aquest mateix 2024.

La intenció és que la majoria d’activitats que es realitzin al territori català estiguin dins dels paràmetres de sostenibilitat ambiental que marcarà aquest segell.

Aquest 2024 s’espera que un cop finalitzi el curs d’àrbitres ambientals, aquests puguin començar a distingir amb el “segell verd” les diferents proves de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i tres curses fora del calendari oficial de la FEEC, entre elles la Marxa de la Primavera a Martorell.

Durant el procés d’inscripció es podrà seleccionar la talla de la samarreta ( 4, 8, 12, 16, S, M, L, XL, 2XL).

El nombre de samarretes de cada talla és limitat; per aquest motiu, s’aniran tancant les opcions a mesura que es vagin esgotant.

 

Per recollir la samarreta  caldrà presentar el resguard d’inscripció en cas d’inscripcions presencials o bé el correu de la confirmació de la inscripció feta via web.

El lliurament de la samarreta es realitzarà el mateix dia de la Marxa de la Primavera (24 de març) a la Plaça del Pavelló Esportiu de 8.00 a 9.30 hores.

INSCRIPCIÓ A LA XXXI MARXA DE LA PRIMAVERA

Les inscripcions online estan tancades, podeu adreçar-vos fins les 14:00 hores de demà dissabte al Centre Integral d’Esport i Salut del Carrer Gelida per formalitzar la inscripció anticipada, o a partir de les 8:00 hores de diumenge 24 a la carpa habilitada a aquest efecte.

 • 12:00 h Concert + Vermut a preus populars
  • Plaça de l’església
  • Concert d’ALL FOLL – frikifolk
  • A partir de les 13:30 h dinar

 

 • Venda anticipada de tiquets per DINAR:
  • Mobles el Pla (Passatge Josep Ros, 4 Martorell)
  • Llibreria Miró (Plaça de l’Església / Francesc Santacana)
  • Carnisseria Adell ( Josep Anselm Clavé , 40)
  • També podeu comprar tiquets el mateix dia a l’emplaçament

 

 • 16:00 h QUINTO de la Marxa

RECOMANACIONS

Al ser una activitat a l’aire lliure, ha de prevaldre el civisme i el respecte per l’entorn, les senyalitzacions, els veïns i veïnes i els vianants o esportistes que realitzin els circuits.

  1. Porta got/bidó per l’avituallament i no ampolles de plàstic o llaunes per tal de no generar residus.
  2. Porta’t l’esmorzar de casa. Durant el recorregut podràs trobar dos punts d’avituallament (recorregut curt i llarg).
  3. No llencis papers ni res al terra i torna les deixalles a casa.
  4. No arrenquis ni malmetis les plantes ni el bosc utilitzant eines o excavant la terra
  5. Recorda que està expressament prohibit fer foc al bosc.
  6. Aprèn a conèixer la flora i fauna de la muntanya, respecta’ls.

 

NORMATIVA

  1. El sol fet d’inscriure’s representa l’acceptació de la normativa de l’activitat.
  2. El lliurament de la samarreta es realitzarà el 24 de març a la plaça del Pavelló Esportiu de 8.00 a 9.30h. Per recollir la samarreta caldrà presentar el resguard d’inscripció en format paper o bé el correu de confirmació de la inscripció web. Durant el procés d’inscripció es podrà seleccionar la talla de la samarreta, pots consultar les mides a les oficines del PMSAPM. El nombre de samarretes de cada talla és limitat; per aquest motiu, s’aniran tancant les opcions a mesura que es vagin esgotant.
  3. És responsabilitat dels participants portar l’equip i material adequat per l’activitat.
  4. Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització i seguir les mesures de seguretat establertes.
  5. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar a l’organització qualsevol accident que hagin observat.
  6. El recorregut curt de és de 6,5 kilòmetres de distància i el llarg de 10.8 Kilòmetres presentant algun tram de mitjana dificultat. Ambdós recorreguts tenen el seu origen a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal.
  7. Els circuïts a la muntanya s’obriran a les 10:00 hores.
  8. Els circuïts i les activitats complementàries es tancaran a les 13:30 hores.
  9. Es recomana la planificació del recorregut a realitzar amb antelació per no trobar tancats els controls de pas.
  10. Podran prendre part en aquesta Marxa totes les persones que ho desitgin ( els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult).
  11. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat comportarà la cessió dels drets d’imatge amb l’únic objectiu de donar difusió de l’activitat en qualsevol mitjà i suport de comunicació.
  12. L’entitat organitzadora podrà modificar quelcom quan algun fet imprevist així ho aconselli.
  13. L’organització no es farà responsable dels possibles accidents o altres perjudicis que la participació de la marxa pugui aportar als inscrits, abans, durant o després d’efectuar-se.
  14. Les persones a les que es prestin els bastons per marxa nòrdica (recomanada per majors de 14 anys) hauran de recollir-los a partir de les 9:00 al Pavelló Esportiu Municipal, realitzar l’activitat amb monitor/a i entregar-los a les 13.00h com a màxim a Quatre Camins un cop finalitzada la mateixa

Video Resum Marxa 2024

Video Resum Marxa 2023

Video Resum Marxa 2022